Goedkoop en snel op locatie!  📞 +316 81 02 43 54

Hoe vervangt u een autosleutel batterij?

Autosleutels met afstandsbediening zijn een handige uitvinding die ons leven aanzienlijk vergemakkelijkt. U kunt uw auto ontgrendelen en vergrendelen met een druk op de knop. Met sommige sleutels kunt u zelfs de motor starten. Maar wat als u merkt dat de batterij van uw autosleutel zwak wordt? Gelukkig is het vervangen van de autosleutel batterij een vrij eenvoudige taak. In dit artikel laten we u zien hoe u dit zelf kunt doen.

Benodigde materialen voor autosleutel batterij vervangen

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u de juiste materialen bij de hand hebt. Hier is een lijst met de benodigdheden:

 • Een nieuwe knoopcelbatterij van het juiste type (meestal CR2032).
 • Een kleine schroevendraaier of een plat voorwerp om de sleutel behuizing te openen.
 • Een doek of papieren handdoek om eventueel vuil of vet te verwijderen.
 • Eventueel een pincet om de oude batterij te verwijderen.

Stap-voor-stap handleiding om uw autosleutel batterij te vervangen

Nu u alle benodigdheden heeft klaarliggen volgt het proces van het vervangen van de autosleutel batterij:

 1. Open de sleutelbehuizing: Gebruik een kleine schroevendraaier of een plat voorwerp om de behuizing van de autosleutel te openen. Wees voorzichtig bij het openen om de behuizing niet te beschadigen.
 2. Verwijder de oude batterij: Als de oude batterij nog vastzit, kunt u een pincet gebruiken om deze voorzichtig te verwijderen. Zorg ervoor dat u de batterij niet beschadigt tijdens dit proces.
 3. Identificeer het type batterij: Dit staat meestal op de oude batterij. Is dit niet het geval? Dan kunt u de handleiding van uw auto raadplegen, of contact opnemen met de fabrikant.
 4. Plaats de nieuwe batterij: plaats de nieuwe knoopcelbatterij in de sleutelbehuizing. Zorg ervoor dat de positieve en negatieve zijden van de batterij overeenkomen met de markeringen in de behuizing. Als u dit niet goed doet, werkt de sleutel niet.
 5. Sluit de sleutelbehuizing: Druk de behuizing stevig dicht totdat deze op zijn plaats klikt.
 6. Test de afstandsbediening: Probeer nu of de afstandsbediening weer naar behoren werkt. Als alles goed is gegaan, zou uw auto weer moeten reageren op de knoppen op de sleutel.

Welke batterij heeft u nodig in uw autosleutel?

Voor elektrische autosleutels heeft u een klein, plat metalen schijfje nodig. Deze batterijen heten knoopcel batterijen, en er zijn verschillende soorten knoopcel batterijen. Kijk dus altijd naar uw oude lege batterij om te kijken welke type er in uw autosleutel hoort.

Koop er direct een paar. Er bestaan tegenwoordig zelfs oplaadbare knoopcel batterijen.

Enkele handige tips autosleutel batterij vervangen

 • Weet u niet of het u zelf zal lukken? Raadpleeg dan de handleiding van uw auto of vraag hulp aan een professional.
 • Het is een goed idee om altijd een reserve batterij bij u te hebben. Dit is handig voor het geval dat de batterij van uw autosleutel plotseling leeg raakt.
 • Zorg ervoor dat de oude batterij op een milieuvriendelijke manier wordt afgevoerd.

Waarom moet u de autosleutel batterij vervangen?

Autosleutels met afstandsbediening gebruiken kleine knoopcel batterijen. Meestal zijn deze van het type CR2032 of vergelijkbaar. Deze batterijen hebben een beperkte levensduur en moeten na verloop van tijd worden vervangen. In veel gevallen hoeft er niet direct een autosleutel bijgemaakt te worden. Het meest voorkomende teken dat de batterij moet worden vervangen is wanneer de afstandsbediening niet meer goed reageert. Bijvoorbeeld als u merkt dat u dichter bij de auto moet staan voordat de afstandsbediening werkt. Of als de LED-lampjes op de sleutel zwakker lijken te worden. Vaak is dan het vervangen van de batterij de oplossing.

Begin nu met het vervangen van uw autosleutel batterij

Het vervangen van de batterij van uw autosleutel is een eenvoudige doe-het-zelftaak. Dit kan u geld besparen. Maar ook het ongemak van een niet-functionerende afstandsbediening. Met de juiste materialen en de bovenstaande stappen kunt u dit karwei snel en gemakkelijk klaren. Onthoud dat een goed werkende autosleutel essentieel is voor het gemak en de veiligheid van uw voertuig. Merkt u dat het signaal van uw autosleutel zwak is? Aarzel dan niet en vervang uw batterij via bovenstaande stappen.

Mocht het toch zo zijn dat uw autosleutel kapot is? Dan kunt u bij Mobiele Autosleutelmaker een nieuwe bij laten maken. Wij komen bij u op locatie voor de verschillende services die wij bieden met betrekking tot uw autosleutel. Voornamelijk in de omgeving van AmsterdamUtrechtDen Haag en Rotterdam kunt u ons aantreffen!

Inhoudsopgave
Logo mobiele autosleutelmaker

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.